Czymże byłby polski obiad bez mięsa? Kostka Mięsna WINIARY doskonale nadaje się do pieczonych i duszonych mięs. Sprawdzi się także jako dodatek do zup, sosów czy gotowanych kasz. Podkreśla smak i aromat mięs, które jednocześnie stają się bardziej soczyste. Dodaje gęstości i odpowiedniego koloru pieczeniowym sosom.
sól,
olej palmowy,
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe),
cukier,
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy,
aromaty,
skrobia ziemniaczana,
suszone warzywa 3,2% (cebula, czosnek),
barwnik (E 150d),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
suszone mięso wołowe 0,4%,
przeciwutleniacz (lecytyny)
Może zawierać: pszenicę, soję, mleko, seler .
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (200 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 3 kcal | 6 kcal | 0 % |
Białko | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
Węglowodany | 0.2 g | 0.4 g | 0 % |
w tym cukier | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
Tłuszcze | 0.2 g | 0.4 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.2 g | 0.3 g | 2 % |
Błonnik | 0.0 g | 0.0 g | - No Values |
Sól | 0.46 g | 0.92 g | 15 % |